Visual branding Lap Lab

Visual branding Lap Lab

LAP Landscape & Urban Design is een succesvolle, jonge Nederlandse design studio uit Rotterdam. De studio is gespecialiseerd in interdisciplinaire ontwerp tussen landschap en stedenbouwkundig ontwerp met een sterke ecologische en duurzame identiteit. Momenteel werkt de studio aan een veelvoud van Nederlandse stedenbouw, landschapsarchitectuur en internationale prijswinnende masterplan projecten.

 

 

Nature first

De 19e eeuw ging over machines, de 20ste eeuw over toegepaste technologie. De 21e eeuw zal over een nieuw balans met de Natuur gaan. Het bereiken van een beter begrip en evenwicht van onze ecologie zal de grootste taak zijn voor de uitvinders en ontwerpers in deze tijd van de snelle expansie van de bevolking in onze technocratische wereld. Dit is het doel dat Lap Lab wil bereiken via hun ontwerpen. Het koesteren, integreren en in evenwicht brengen van onze ecologie in de stad en op het land is wat zij als hun taak en verantwoordelijkheid zien.

 

Prijswinnende ontwerpen voor internationale opdrachtgevers

Oprichter en eigenaar Sander Lap was op zoek naar een nieuwe visuele identiteit en een responsieve website waarmee hij aan internationale opdrachtgevers zijn prijswinnende ontwerpen kan laten zien. Zijn wens was een strak logo met een sterke referentie naar bomen, natuur, design, eenvoud en energie. Hij is bijzonder gecharmeerd en haalt inspiratie uit de grenzeloze Italiaanse Renaissance tuinontwerpen. Het lijnenspel in die enorme tuinen deden mij denken aan mozaïek. Sander zag daar weer stadsplattegronden in. Het uiteindelijke ontwerp werd een boom in een cirkel van een mozaïek van gekleurde vlakken waarin de tussenruimte is weggelaten. De zachte aardetinten, de groene blaadjes en een zacht blauw voor de lucht geven het een rustige, kleurrijke uitstraling. Sander had een sterke voorkeur voor het font Segoe aangezien deze zowel heel bold als light weergegeven kan worden. Dit bleek een heel geschikt font aangezien de naam heel kort is en de tagline lang.

 

Geef ze de ruimte

De vooruitstrevende ontwerpen van LabLab zijn echt bijzonder en verdienen een schermvullend platform. Dat is de reden waarom ik het ontwerp super eenvoudig heb gelaten om de beelden de ruimte te geven. Dat is meteen een uitdaging in het geval van het opzetten van bijvoorbeeld een menu. Er zitten nauwelijks designelementen in afgezien van interface elementen zoals knoppen, pijlen en een 'hamburger menu'. Door de eenvoud is het gebruik van de website op een mobiel of tablet erg vriendelijk en snel.

 

www.laplab.eu

Terug naar het overzicht