Brand identity Castanho

Brand identity Castanho

Ellen Bruin van Castanho is als een ontdekkingsreiziger op zoek naar nieuw talent en leiderschap voor grote organisaties. Zij bezit het talent om leiders met visie te vinden en te selecteren die koers kunnen houden in turbulente tijden. Dit heeft als doel om de organisatie flexibel en soepel te laten inspelen op de veranderende wereld om ons heen. Toen Ellen besloot als zelfstandige de woeste zeeën van selectie en advies te trotseren had zij een herkenbare branding nodig.

 

Christoffel Columbus en de Nieuwe Wereld

Ellen vertelde me dat zij jaren in Brazilië heeft gewoond en gewerkt en dat zij haar bedrijf 'Castanho' wilde noemen, wat bruin betekend. Dat deed mij meteen aan Columbus en de Nieuwe Wereld denken, maar ook aan de Portugees Vasco Da Gama die als eerste India had bereikt. Met deze achtergrondinformatie kwam ik algauw tot het thema 'Ontdekkingsreiziger' wat erg past bij de werkzaamheden van Ellen. Zij ontdekt nieuw en veelbelovend leiderschap die aan het roer komen te staan van grote ondernemingen en 'koers kunnen houden in turbulente tijden'. 

 

Avontuurlijk logo, website, visitekaartjes en briefpapier

Het logo dat ik voor me zag was avontuurlijk, modern, strak, eenvoudig van vorm en moest het zoeken naar een nieuwe wereld voorstellen. De zeilen van een modern jacht die bol en schuin staan van de wind gaf dat karakter waarnaar ik op zoek was zonder dat het teveel een maritiem gevoel geeft. De naam eronder is als het schip dat moeiteloos hoge golven neemt. Aangezien Castanho als kastanje klinkt zocht ik een warme rood-bruine kleurencombinatie. Deze kleur heb ik in de zeilen gemixt met een warm geel wat een derde kleur gaf. Deze kleuren en het strakke lettertype werden de basis voor de website waarop Ellen graag vacatures wilde plaatsen waarop leiders kunnen reageren. De website heeft een module gekregen waarmee zij eenvoudig vacatures kan plaatsen en die kan linken met een extern software pakket met een vacature/kandidaten database. Zo heeft zij haar administratie centraal geregeld en is Castanho online goed vindbaar voor kandidaten.

 

www.castanho.nl

Terug naar het overzicht