Visual branding JOKE

Visual branding JOKE

JOKE Langendoen is visualizer, illustrator, designer en tekenaar. Ze heeft een flinke portfolio met prachtige tekeningen voor grote klanten. Met een creatieve knobbel, een flinke dosis ervaring en een niet te blussen passie voor haar vak maakt zij een schitterende, visuele vertaalslag van elk concept naar een overtuigende presentatie. Haar specialisatie ligt in Event Design waarmee ze in 1990 begonnen is in Singapore waar ze werkte als visualizer voor een evenementenbureau. In Nederland werkt ze sinds 1994 als onafhankelijk visualizer onder de bedrijfsnaam JL Visuals.

 

Haar persoon is het merk

De portfolio website van Joke was qua techniek en mogelijkheden erg gedateerd. Zij was op zoek naar een website die haar werk beter presenteerde en waarmee zij op eenvoudige manier haar projecten kon publiceren. Maar eerst hebben we kritisch naar haar personal branding gekeken. Aangezien haar persoon het merk is stelde ik haar een nieuw logo voor met alleen haar voornaam. Deze is kort en krachtig en met grote waarschijnlijkheid is dat de naam die mensen te binnen schiet als ze aan een illustrator denken. We hebben daar een tagline aan toegevoegd als een soort handtekening die tevens uitlegt wat ze doet. Met betrekking tot het visuele design ging haar voorkeur uit naar vloeiende, organische lijnen in een strak en minimalistisch design. Aangezien zij is opgeleid op de 'old school' manier (net als ik), zonder het digitale vernuft van tegenwoordig leek het mij toepasselijk om de oude vertrouwde Rotring pen als beeldmerk te nemen. Hiermee trokken we vroeger o.a. de potlood ontwerpen over met echte zwarte inkt. Daar had je een goede, vaste hand voor nodig. De vloeiende lijn die het trekt in het beeldmerk heb ik doorgetrokken naar de drukwerk ontwerpen. Het beeldmerk heb ik als een omgedraaid copyright teken iets links bovenin gezet.

 

Visueel schermvullend presenteren

Als motor voor de website hebben gekozen voor Wordpress aangezien deze al nette portfolio modules biedt die al precies doen wat je wil en dat scheelt tijd. Met het CMS kan zij eenvoudig haar werk uploaden en publiceren en op meerdere plekken in de website laten terugkomen. De website is meertalig aangezien haar werkveld niet alleen tot Nederland is beperkt. Voor het overzicht van haar services heb ik hele kleine icoontjes ontworpen in dezelfde stijl als subtiele toevoeging. De website is natuurlijk schaalbaar voor elk scherm en hierdoor kan zij haar werk ook mooi groot presenteren op bijvoorbeeld een tablet.

 

www.jl-visuals.nl

Terug naar het overzicht