Brand identity YourBest

Brand identity YourBest

Auke Geurts zit in de vastgoed en is een aantal jaren geleden verslingerd geraakt aan Triatlon. Deze 'Urban Sporter' gelooft in de zelf maakbaarheid, in het feit dat de kracht in jezelf zit en als je iets wilt bereiken je het zelf moet doen. Daarin ziet hij een markt voor de serieuze urban sporter die echt iets wil bereiken maar een goede begeleiding, een uitdagende omgeving en werkwijze mist. Met YOURBEST wil hij urban sporters motiveren, inspireren en stimuleren om boven zichzelf uit te stijgen. Samen met een aantal deskundige personal trainers, de beste technologie en in een luxueuze Wellness & High End Training studio worden mentale grenzen verlegd en sportieve doelen behaald.

 

Zo strak als de stijl van architect Wiel Arets

Auke betrekt, met sportschool YOURBEST, een exclusief pand in hartje Amsterdam ontworpen door Wiel Arets Architecten. Voor YOURBEST was hij op zoek naar een goede boodschap en een strakke, moderne visuele identiteit die past bij de stijl van de architect. In samenwerking met oud-collega Menno Hansen van reclamebureau Furnuft hebben we een boodschap geformuleerd waarop ik de visuele identiteit kon baseren. Aangezien ik veel diagonale, strakke lijnen en driehoeken terug zie in het werk van Wiel Arets en ook in de designs van runningshoes van o.a. Nike was dat de inspiratie om met polygonen aan de slag te gaan. De hoekige vormen deden mij denken aan grafieken en hartslag. Dat is weer een mooi raakvlak met de techniek die Auke wil gebruiken in het behalen van de individuele doelen van de sporters. De ruitvorm in het logo staat voor het omkaderd doel waarin YOURBEST met je aan de slag gaat. De vorm in de ruit is een samenvoeging van een Y en een B en heeft een associatie met het symbool van een versnelling. Het warm oranje staat voor passie voor de sport, maar ook voor onze Nederlands grensverleggende nuchterheid.

 

Dynamische beelden in een schaalbare website

Naast het nieuwe logo en huisstijl komt er een snelle, eigentijdse website die geschikt is voor desktop, laptops, tablets en smartphones. De website heeft een clean, strak, minimalistisch design met op sommige plaatsen een subtiel parallax effect voor een diepte suggestie. Het heeft prachtige, dynamische, heldere, grote beelden van urban sporters waarvoor we de creatieve fotograaf Raymond van Zessen ingeschakeld hebben. Momenteel is de ontwikkeling van deze website in volle gang. Heb dus nog even geduld.

 

www.yourbest.nl

 

Terug naar het overzicht