Responsive design
Anno 2015 zijn de meeste websites nog steeds niet geschikt voor mobiele apparaten zoals een smartphone of tablet. Je kan ze op een klein scherm bekijken, maar dat betekent voor een bezoeker niet dat dit een prettige ervaring is. En dat is voor de eigenaar van die website een slechte zaak. Hoe weet je nou of jouw website 'Multi Screen' geschikt is?

 

 

Gaat jouw potentiele klant naar de concurrent?

Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende schermen op de markt en er komt maandelijks een bij. Op die schermen spenderen we gemiddeld 4,4 uur per dag. De manier waarop bezoekers een website gebruiken is niet meer zoals 6 jaar geleden. Gebruikers hebben weinig tijd en worden steeds ongeduldiger als een website niet goed werkt op hun smartphone of tablet. De kans dat ze daardoor naar de concurrent gaan, die wel een mobiele website heeft, is groot. Het ontbreken van een goede mobiele ervaring kan dus een onderneming schaden. Dat blijkt ook uit een grondig onderzoek van Google vorig jaar. Daaruit komt o.a. naar voren dat bij meer dan de helft van de respondenten de kans afneemt dat zij met een bedrijf contact opnemen na een slechte mobiele ervaring.

 

Voldoet jouw website aan deze punten?

  • Wordt je website via 3G snel geladen?
  • Is de navigatie duidelijk en leesbaar?
  • Is de tekst leesbaar zonder in te hoeven zoomen?
  • Kan je link makkelijk aanraken met een dikke duim?
  • Kan je jouw telefoonnummer meteen bellen?
  • Scrolt je website alleen verticaal?
  • Is je website gebouwd in HTML?

 

Check op deze website of jouw website mobielvriendelijk is:

google.com/mobile-friendly

 

Google geeft mobiele websites een hogere ranking

Sinds 21 april 2015 geeft Google websites die goed leesbaar en gebruiksvriendelijk zijn een hogere ranking in de mobiele zoekresultaten. Bij een dergelijke uitrol duurt het waarschijnlijk nog maanden voor alle websites op dit punt geïndexeerd zijn en het effect merkbaar. Daarentegen is het overduidelijk dat een serieus bedrijf met een serieuze website niet zonder responsive design kan. Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web ontwerper streeft naar een optimale web ervaring voor een breed scala aan apparaten. De wereld verandert in snel tempo, dus zorg dat je bij blijft.

Neem daarom nu contact op voor een vrijblijvende prijsopgave.

Neem contact op

 

Ps. Lees ook mijn artikel over "De voordelen van een responsive website".Ga terug